Sporten na revalidatie

Sporten onder begeleiding voor kinderen met een beperking
 

Sport4Kids- sporten met een beperking

Sport4Kids in Leiden is speciaal opgezet voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar (ingedeeld op leeftijd) die een beperking of chronische ziekte hebben. Zij kunnen vaak niet bij een reguliere sportclub terecht. Of ze kunnen er wel terecht, maar krijgen er niet genoeg begeleiding en aandacht. 
Bij Sport4Kids krijgen de kinderen begeleiding van een gespecialiseerde bewegingsagoog. Kinderen ontdekken spelenderwijs welke sport bij hen past. Daarna kunnen ze eventueel alsnog doorstromen naar een reguliere sportvereniging.

Voordat uw kind kan beginnen, is er een sportintake of een proefles bij de bewegingsagoog. Hij of zij kijkt of uw kind kan deelnemen aan Sport4Kids. 

Locatie: Leiden 

Sportloket- advies geschikte sport

Kinderen met een lichamelijke beperking of chronische aandoening sporten en bewegen vaak minder dan hun leeftijdsgenootjes. Dat is te begrijpen, maar ze hebben vaak meer mogelijkheden dan ze denken. Bij Basalt helpen we u bij het vinden van een sport die uw kind kan beoefenen én leuk vindt. We zoeken eventueel naar een geschikte sport(vereniging) en werken aan het meer (blijven) bewegen.

Locaties: Delft en Leiden