Kinderadviesraad

 

 

 

 

 

 

Hallo! Welkom op onze pagina van de Kinderadviesraad. 

Basalt heeft sinds 11 oktober 2022 een Kinderadviesraad, ofwel ‘de KAR’. De Kinderadviesraad is er voor alle kinderen die bij Basalt komen. 

 • Hallo! Welkom op onze pagina van de Kinderadviesraad. De Kinderadviesraad is er voor alle kinderen die bij Basalt komen.

  De Kinderadviesraad bestaat uit 5 kinderen in de leeftijd van 8 tot 18 jaar die zeer betrokken zijn bij Basalt. Zij revalideren bij ons of hebben een broertje of zusje dat een revalidatietraject bij ons volgt. De kinderen die in de Kinderadviesraad zitten zorgen ervoor dat alle kinderen die bij Basalt komen een stem krijgen. De Raad van Bestuur en de medewerkers van Basalt vinden het belangrijk dat kinderen mee kunnen praten over verschillende thema’s die binnen Basalt en de kinderrevalidatie van belang zijn.

  Dit zijn de leden van de Kinderadviesraad:





   

  Oproep nieuwe leden!
  Wij zoeken 2 nieuwe leden voor de Kinderadviesraad. Kom je voor je behandeling bij Basalt Leiden, Gouda of Zoetermeer? Of ben je daar wel eens omdat je broertje of zusje bij ons wordt behandeld? Wil je graag meedenken over belangrijke onderwerpen voor kinderen die bij Basalt revalideren? Meld je dan nu aan via kinderadviesraad@basaltrevalidatie.nl.

  Wil je weten wat we allemaal doen? Lees dan hier meer informatie. 

 • De Kinderadviesraad vergadert vier keer per jaar over verschillende onderwerpen. De kinderen van de Kinderadviesraad praten over alles wat er binnen Basalt (nog) beter kan. Onderwerpen die bijvoorbeeld aan bod kunnen komen zijn:

  •             Hoe zien de wachtkamers voor kinderen er uit?

  •             Welke omgangsvormen tussen kinderen en behandelaren vinden we belangrijk.

  •             Meedenken over informatiemateriaal voor kinderen.

  •             Advies geven over de bereikbaarheid van Basalt.

  •             Andere ideeën om kinderen meer te betrekken binnen Basalt.

  •             Het maken van een nieuwsbrief voor kinderen.

  De Kinderadviesraad discussieert met elkaar over deze onderwerpen, bedenkt oplossingen en brengt hierover advies uit aan de Raad van Bestuur van Basalt. Ook wordt de Kinderadviesraad soms door de Raad van Bestuur gevraagd om mee te denken over actuele onderwerpen. De Kinderadviesraad spreekt de Raad van Bestuur twee keer per jaar. 

  Lees hieronder de laatste korte verslagjes van onze vergaderingen:

  September 2023

  De Kinderadviesraad (KAR) kwam in september voor de 4e keer, sinds de oprichting van de KAR in het najaar van 2022, bij Basalt Den Haag samen. Gastspreker Inez van der Ham, kinderrevalidatiearts bij ZE 7, sprak met de kinderen over ‘Samen beslissen’. Daarna ging de KAR naar het SMART-lab waar Bonita en Pascale klaarstonden om hen het aangepast gamen te laten ervaren. Dat was een succes! Na het gamen was het tijd om samen een lekker pizza te eten en nog wat na te praten. De volgende bijeenkomst van de KAR is op 21 november.

  November 2023

  Op 21 november was er weer een vergadering van de Kinderadviesraad. We zijn begonnen met een spel. Daarna sloot Nikie van den Berge-Siebers (onze medisch bestuurder van Basalt) aan bij de vergadering. We hebben met haar gediscussieerd over Samen Beslissen en welke vragen kinderen aan de revalidatiearts kunnen stellen. Het was een leuke bijeenkomst waar we tot 3 goede vragen zijn gekomen die kinderen kunnen stellen aan de revalidatiearts. Ook kwamen de kinderen met andere ideeën die van belang zijn als zij  naar de revalidatiearts toe gaan.

  Helaas hebben we ook afscheid moeten nemen van Cemre en Emmie die niet langer naar de vergaderingen van de Kinderadviesraad kunnen komen. Namens ons allemaal bedankt Emmie en Cemre voor jullie bijdrage in het afgelopen jaar!

  Ook kun je ons volgen op het instagram-account van Basalt. 

   

 • Contact met de Kinderadviesraad

  De Kinderadviesraad kan niet zonder de hulp van de kinderen die bij Basalt komen. Dat mogen kinderen zijn die onder behandeling zijn, de broertjes en zusjes van deze kinderen of vriendjes en vriendinnetjes.

  Heb je een vraag voor de Kinderadviesraad of een wens of een idee over wat er bij Basalt beter kan voor de kinderen die bij Basalt komen? Laat het weten door een mail te sturen naar kinderadviesraad@basaltrevalidatie.nl. Ook kun je ons volgen op het instagram-account van Basalt. 

  De KAR wordt begeleid door Tresja Turenhout en Winnifred Molenaar.