Basalt bewegingsagoog Yvonne Huisman zet zich in voor racerunners bij de Atletiekvereniging AV'40 in Delft

Uit handen van Rotary Club Koningsveld, Rotary Club Delft en de NSGK ontving atletiekvereniging AV'Delft 4 racerunners.

Beide Rotary Clubs schonken een racerunner en de NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind) verdubbelde dit aantal, waardoor er totaal 4 geschonken konden worden. Alles begon in juni 2018, toen Yvonne Huisman, bewegingsagoog bij Basalt (voorheen Sophia Revalidatie), ging praten met voorzitter Guido van Arkel van AV'40 om te kijken of racerunning geïmplementeerd kon worden binnen de vereniging. Racerunning is een sport voor kinderen/volwassenen in een rolstoel. Zij kunnen niet lopen, maar met de racerunner kunnen zij wel lopen/rennen, omdat deze hen ondersteunt.

In september 2018 startte een pilot met leen racerunners van de firma Rollinck. Trainster Sawitri Ratchasing had al snel een enthousiast team van trainers verzameld. De pilot werd een succes met 5 kinderen actief op de racerunner. Yvonne Huisman was bijna elke training op de achtergrond aanwezig om te helpen waar nodig en om nieuwe atleten te introduceren. Om nieuwe atleten te verwelkomen heb je als vereniging een depot nodig van racerunners om ze ook te kunnen laten starten. Hiervoor heeft Yvonne Huisman verschillende Rotary Clubs aangeschreven en dat leidde tot het mooie resultaat van 4 racerunners.

Samenwerking
Dus bij AV'40 kan iedereen nu op een leuke manier bewegen/sporten, van verstandelijk beperkte mensen tot blinden en slechtzienden (blind running) tot racerunning.
Door de hele mooie samenwerking tussen AV'40, Basalt en de Rotary Clubs, kunnen kinderen met een beperking nu ook kunnen sporten bij AV'40. De training voor de racerunners is op zaterdag van 10.30 uur - 11.30 uur.

 

 


Terug