Opening tijdelijke Corona huisartsenpost in afgesloten deel Basalt Delft

Geplaatst op: 28 maart 2020

Goede en veilige zorg voor patiënten die mogelijk besmet zijn met het Coronavirus is belangrijk. Net als veilige zorg voor patiënten met andere klachten. Daarom openen Huisartsenposten Schievliet, Westland, Reinier de Graaf Ziekenhuis en Revalidatiecentrum Basalt Delft op maandag 30 maart een speciale Corona huisartsenpost in een afgesloten deel van Basalt locatie Delft.

De huisartsen van de Corona huisartsenpost onderzoeken daar patiënten die mogelijk besmet zijn met het coronavirus. Als het nodig is, kan de patiënt vanuit deze post direct naar het ziekenhuis. Patiënten met klachten moeten eerst contact opnemen met de eigen huisarts of huisartsenpost en hebben een verwijzing nodig voor een afspraak op de Corona huisartsenpost. Patiënten worden op deze post onderzocht, behandeld en indien nodig doorverwezen naar het ziekenhuis. Daarom is bewust gekozen voor een locatie dichtbij het ziekenhuis. De Coronahuisartsenpost is tegenover het Reinier de Graaf ziekenhuis, aan de achterkant van Basalt locatie Delft. 

Het voordeel van een Coronahuisartsenpost
Door patiënten met verdenking van Corona te onderzoeken op één plek, blijven de gewone huisartsenpraktijken Corona-vrij. Ook vermindert het risico op besmetting van patiënten en medewerkers en is er minder beschermende kleding nodig.

Veiligheid voorop
Huisartsenposten Schievliet, Westland, Basalt, gemeente Delft, brandweer, ziekenhuis, de GHOR en andere partijen werken samen om de Corona huisartsenpost zo veilig mogelijk in te richten. Zowel voor patiënten als medewerkers en omwonenden. De huisartsen en alle andere medewerkers werken volgens de maatregelen van het RIVM en de GGD. Daarmee staan de Huisartsenposten Schievliet, Westland, Coronahuisartsenpost, het Reinier de Graaf ziekenhuis en Basalt garant voor het bieden van veilige zorg.

Basalt streeft ernaar om de reguliere revalidatiebehandelingen op locatie zoveel mogelijk door te laten, met in acht neming van de al eerder gecommuniceerde beperkingen door het Coronavirus. De toestroom van patiënten van de Corona huisartsenpost is strikt gescheiden van patiënten en medewerkers van Basalt. De ingang van de Corona huisartsenpost is aan de andere kant van het gebouw en is alleen te bereiken via de parkeerplaats van het Reinier de Graaf Gasthuis. Het parkeerterrein van Basalt is alleen toegankelijk voor patiënten van Basalt, door aanmelding via de intercom. Aanvullend hebben wij extra voorzorgsmaatregelen genomen die ervoor zorgen dat patiënten van de Corona huisartsenpost geen toegang hebben tot het gebouw van Basalt:

  • Er is duidelijke bewegwijzering voor patiënten van de Corona huisartsenpost
  • We zetten verkeersregelaars en bewakers in op het terrein rondom de Corona huisartsenpost
  • De hoofdingang van Basalt wordt gesloten. Patiënten en medewerkers moeten aanbellen om toegang te krijgen
  • De Corona huisartsenpost is volledig afgescheiden van het gebouw van Basalt.

Vragen?
Heeft u algemene vragen over het coronavirus? Neem dan telefonisch contact op met het landelijk informatienummer 0800-1351. Heeft u vragen over uw behandeling? Neem dan contact op met uw behandelend arts.


Deel dit bericht:




Terug