In volle voorbreiding op de Handbike Battle

Geplaatst op: 22 juni 2022

Op de Handbike Battle die 23 juni plaatsvindt in het Oostenrijkse Kaunertal zullen 6 deelnemers van Basalt aan de start verschijnen. De 'Basalt Bikers' nemen het op tegen in totaal 110 andere sporters met een lichamelijke beperking. Naast Basalt doen 14 andere revalidatiecentra mee met een team. De bikers zullen een afstand afleggen van 20 km, met een hoogteverschil van bijna 1000 meter. Volledig op armkracht. Dat vraagt om uitgebreide training. En dat hebben de Basalt Bikers dan ook gedaan. Afgelopen week kregen ze in Oostenrijk nog een clinic van paralympier Jetze Plat. De clinic was een voorbereiding op de bochten die de bikers moeten nemen.  We zijn trots op onze bikers en wensen hun en hun buddies veel succes morgen.

De livestream van de finish van de Handbike Battle is hier morgenochtend te volgen.

De deelnemers en hun buddies: 

Erik Schwencke (deelnemer) I Robbert van Zijverden (deelnemer) I Cor ‘s- Gravenmade (deelnemer) I Nico Olierhoek (deelnemer) I  I Eric van Dijk (deelnemer) I Karin Verhaart (deelnemer)

Yolanda Westein (buddie, PMT/BA Basalt) I Christiaan van Meerveld (buddie, PMT/BA Basalt) I Richard Verhaart (buddie, partner Karin) I Karen van den Oever (buddie, revalidatiearts Basalt) I Monique Berger (buddie, lector/ onderzoeker Basalt) I Monique Olierhoek (buddie, partner Nico)


Deel dit bericht:




Terug