Coronavirus: welke maatregelen neemt Basalt?

In ons revalidatiecentrum behandelen wij mensen met een kwetsbare gezondheid. Bij de uitbraak van een virus, zoals het coronavirus, zijn wij daarom extra alert. Wij informeren u daarom graag over onze maatregelen met betrekking tot het nieuwe coronavirus. Op dit moment volgen wij hiervoor de richtlijnen van de Rijksoverheid, het RIVM en de landelijke GGD. Dit betekent dat onze zorginstelling gewoon open is, tenzij de GGD anders adviseert. Op dit moment is dat niet aan de orde.

Extra maatregelen patiënten kliniek
Het kabinet heeft op 12 maart extra maatregelen aangekondigd om het coronavirus te bestrijden. Deze maatregelen hebben ook gevolgen voor de patiënten in onze klinieken in Leiden en Den Haag. Het kabinet roept alle Nederlanders op om geen bezoek te brengen aan kwetsbare personen. Daar vallen onze patiënten ook onder. Na zorgvuldige overweging heeft Basalt besloten om het aantal bezoekers per patiënt te beperken tot maximaal twee per bezoek.

Extra maatregelen patiënten polikliniek
Heeft u binnenkort een afspraak bij ons in de polikliniek? Om in te kunnen schatten of u (mogelijk) drager bent van het coronavirus en om verspreiding te voorkomen, hebben wij een vragenformulier opgesteld. Wij verzoeken al onze patiënten bij binnenkomst om dit formulier in te vullen en de verdere instructies op het formulier op te volgen.

Volg de richtlijnen van het RIVM en de GGD
Wij verzoeken u de richtlijnen van het RIVM en de GGD te volgen. Heeft u lichte verkoudheidsverschijnselen en bent u in een risicogebied geweest of bent u huisgenoot van iemand met het coronavirus? Kom dan niet naar Basalt, vermijd sociale contacten, blijf thuis en ziek uit. Heeft u een afspraak, neem dan telefonisch contact met ons op om deze te verzetten. Worden uw klachten erger, heeft u koorts (meer dan 38 graden) en bent u benauwd of moet u hoesten? Bel dan uw huisarts. Ook in geval van twijfel, onderneem bovenstaande stappen.

Negatief reisadvies
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft voor verschillende landen en gebieden een negatief reisadvies afgegeven. Gebieden met wijd verspreide transmissie zijn op dit moment: Italië, Oostenrijk, Noordrijn Westfalen (Duitsland), Madrid (Spanje), China (inclusief Hong Kong), Zuid Korea, Iran.

Bent u recentelijk in deze landen of regio’s op vakantie geweest,? Houd uw gezondheid in de gaten. Als uw verkoudheidsklachten of verhoging tot 38,0 graden Celsius krijgt, verzoeken wij u om thuis te blijven om uit te zieken en om anderen niet te besmetten. Heeft u op korte termijn een afspraak bij Basalt? Dan verzoeken wij u telefonisch contact op te nemen met de afsprakenbalie.

Tips om verspreiding te voorkomen
De belangrijkste maatregelen die u zelf kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen:

  • Was uw handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog of een papieren wegwerpzakdoek
  • Gooi papieren zakdoekje na gebruik weg en was of desinfecteer uw handen
  • Schud geen handen

Uitgebreide informatie RIVM
De meest actuele informatie over het coronavirus leest u op de website van het RIVM.

Landelijk informatienummer coronavirus
Heeft u vragen over het coronavirus? Neem dan telefonisch contact op met het landelijk informatienummer 0800-1351. Dit telefoonnummer is dagelijks bereikbaar van 8:00 tot 20:00 uur. Of bezoek de FAQ-pagina van het RIVM.


Terug