Basalt start kinderrevalidatie in Zoetermeer

Geplaatst op: 16 september 2022

Basalt, hét expertisecentrum voor revalidatie in de regio Zuid-Holland Noord, breidt haar diensten voor kinderen en jongvolwassenen uit. Vanaf 21 september kunnen kinderen uit Zoetermeer in hun eigen woonplaats terecht en hoeven ze voor hun revalidatie niet meer naar verder gelegen locaties van Basalt af te reizen. In een woonplaats waar veel gezinnen wonen is de behoefte aan kinderrevalidatie relatief groot. Basalt geeft met de start van kinderrevalidatie invulling aan ‘de juiste zorg op de juiste plaats’. Zo kunnen kinderen dichtbij huis terecht voor hun behandeling.  

Xem, 8 jaar, is onlangs gestart met zijn fysiotherapie bij Basalt Zoetermeer. Hij komt al een tijdje bij Basalt, maar altijd in Delft. Sinds kort kan hij ook naar Basalt in Zoetermeer. Xem: “Als het regent gaan we met de auto maar als het droog is gaan we lekker op de fiets, zo dichtbij is het! En omdat het niet ver is, ben ik zo weer thuis en kan ik weer lekker spelen.”

Kinderrevalidatie bij Basalt Zoetermeer richt zich op kinderen en jongeren tot 18 jaar met een aangeboren of verworven aandoening waarbij de ontwikkeling op gebied van mobiliteit en/of leervaardigheden anders verloopt. Een interdisciplinair team begeleidt ouders en kinderen bij het stimuleren van de ontwikkeling, het leren van vaardigheden en het optimaliseren van de eigen regie. Kinderen kunnen hierdoor zo zelfstandig mogelijk functioneren en meedoen, thuis, op school, met hobby’s en sporten.

De afdeling kinderrevalidatie voegt zich bij de bestaande locatie van Basalt in Zoetermeer, dat zich tot nu toe alleen op volwassenen richtte. De vestiging aan de Brechtzijde 20 naast het Langeland Ziekenhuis wordt op dit moment in fases opgeknapt. Vanaf het einde van dit jaar worden patiënten en hun bezoekers verwelkomd in een mooi nieuw ingericht centrum, waar de zorg voor volwassenen en kinderen samenkomt.

Basalt is partner van de Gezondheidsregio Zoetermeer en werkt intensief samen met het zorgnetwerk waaronder eerstelijnspraktijken.   


Deel dit bericht:




Terug