Basalt sluit zich aan bij ‘Alliantie Positieve Gezondheid’

Geplaatst op: 06 december 2022

Nikie van den Berge-Siebers en Willem Wiegersma Raad van Bestuur Basalt

Vitale en veerkrachtige inwoners, dat is waar de ‘Alliantie Positieve Gezondheid’ naar streeft. De alliantie bestaat uit ruim twintig zorg- en welzijnsorganisaties, gemeenten en onderwijsinstellingen die willen dat Zuid-Holland Noord in 2030 een van de meest Positief Gezonde regio’s van Nederland is. Bij ‘Positieve Gezondheid’ ligt het accent niet op ziekte maar op mensen zelf, op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt. Bestuurders bij Basalt Willem Wiegersma en Nikie van den Berge-Siebers zetten vandaag hun handtekening om te bekrachtigen dat ook Basalt de doelen van de Alliantie steunt.

Basalt omarmt het gedachtegoed van Positieve Gezondheid volledig, zowel in de zorgverlening aan patiënten als in de aandacht voor medewerkers. Bij een revalidatiebehandeling worden patiënten interdisciplinair begeleid. Dat wil zeggen op fysiek, psychisch én sociaal gebied. Daarmee heeft Basalt van nature een brede kijk op de gezondheid. Bovendien sluit Positieve Gezondheid naadloos aan op de missie en visie. Door kennis te delen in het netwerk en verdere initiatieven te nemen verwacht Basalt een wezenlijke bijdrage aan de Alliantie te leveren.

Willem Wiegersma, voorzitter Raad van Bestuur bij Basalt: “Het directe contact dat wij met onze patiënten hebben biedt een uitgelezen kans om met hen het gesprek over Positieve Gezondheid te voeren. Daarbij zal de bewustwording vergroten onder patiënten, maar ook onder medewerkers. Voor hen is Positieve Gezondheid minstens zo belangrijk.”

Positieve Gezondheid is een effect dat nooit door één partij gerealiseerd kan worden. Het vraagt om de betrokkenheid van veel verschillende partners in de regio. De Alliantie stimuleert de partners om met het gedachtegoed aan de slag te gaan. Als alle medewerkers van organisaties en instanties Positieve Gezondheid in de praktijk brengen, kan het belang van Positieve Gezondheid alle inwoners bereiken. Door kennis te delen, te faciliteren en inspireren is de Alliantie hét platform waar alles samen komt als het gaat om Positieve Gezondheid.   


Deel dit bericht:
Terug