Missie en visie

Onze missie

Ons doel is om hét expertisecentrum voor revalidatie in de regio te zijn. Wij zijn er voor iedereen die te maken heeft met de gevolgen van een ongeluk, ziekte of aandoening en daardoor problemen heeft met bewegen en/of denken.

Hoe zorgen we ervoor zorgen dat we hét expertisecentrum voor revalidatiezorg zijn en blijven?

  • We hebben alle kennis in huis als het gaat om revalidatie waarbij meerdere problemen tegelijk worden aangepakt. Een samengesteld team (denk aan een team dat bestaat uit oa. Fysiotherapeut, Psycholoog, Ergotherapeut, bewegingsagoog) werkt onder begeleiding van een revalidatiearts aan de behandeling van onze patiënten. We noemen dit ook wel Medisch Specialistische Revalidatie. Hiermee bieden we andere zorg dan de zorg die door een zelfstandige eerstelijns fysiotherapeut, logopedist of psycholoog wordt gegeven.
  • Om hét expertisecentrum te zijn en te blijven, kijken we steeds naar manieren om te vernieuwen (innoveren). We zetten nieuwe zorgtechnologie in, passen onze behandeling aan op wetenschappelijke onderzoeken en bedenken nieuwe manieren om revalidatiezorg te geven.
  • Wij voeren de regie in de zorgketen. Dat wil zeggen dat we samenwerken met alle instanties waar patiënten voor tijdens en na hun behandeling bij ons mee te maken krijgen. Denk daarbij aan ziekenhuizen, verpleeg- en verzorghuizen, huisartsen, eerstelijnspraktijken, scholen en kinderdagcentra. Bovendien zit Basalt in allerlei zorgnetwerken, zodat we van elkaar leren en elkaar snel weten te vinden.
     

Onze visie

We vinden het belangrijk dat onze patiënten meedenken en beslissen over hun behandeling. Zo krijgen ze de zorg die bij ze past en zijn ze gemotiveerd om behandeldoelen te halen.

We kijken steeds naar de waarde die de zorg heeft voor onze patiënten. Met behulp van vragenlijsten die we afnemen kunnen we meten hoe goed onze behandelingen werken. Tegelijk proberen we de zorgkosten te verminderen.

Wij kijken met onze patiënten naar wat ze nog kunnen, naar hun veerkracht en wat hun leven betekenisvol maakt. Dit noemen we ‘positieve gezondheid’.